پیشینه روضه‌خوانی در ایران و خراسان | ذکر مصیبت در روضه‌های کهن صدور ۳۹۹۰ رأی توسط کمیسیون ماده ۱۰۰ مشهد در سه ماهه اول سال ۱۴۰۴ درخواست ساکنان محله پنج تن آل عبا مشهد: تهدید اراضی خاکی و خالی را به فرصت تبدیل کنید دعوت از نهادهای بین‌المللی برای محکومیت اقدامات رژیم صهیونی پیشرفت ۵۲ درصدی کمپ ورزشی شهدای شهرداری مشهد| پروژه تا بهمن‌ماه به بهره‌برداری خواهد رسید آلودگی دست از سر هوای مشهد برنداشت | ثبت بیستمین روز متوالی آلودگی (۱۶ تیر ۱۴۰۴) حضور ۵۰۰۰ زائر پیاده در مشهد برای عزاداری عاشورای حسینی هوای مشهد در وضعیت ناسالم قرار گرفت (۱۵ تیر ۱۴۰۴) استقرار ۶ جایگاه ارزاق عمومی و ۸ نانوایی سیار در اطراف حرم مطهر رضوی در ایام تاسوعا و عاشورای حسینی خیمه سوزان در مشهد کجا بریم؟ تل‌آویو به دنبال جایگزینی برای فرودگاه بن‌گوریون هوای کلانشهر مشهد، همچنان «ناسالم» (۱۴ تیر ۱۴۰۴) شهردار مشهد مقدس: مشهدالرضا(ع) آماده میزبانی از عزاداران در تاسوعا و عاشورای حسینی است آماده‌باش ۱۰ هزار دستگاه تاکسی هم‌زمان با تاسوعا و عاشورای حسینی مشهد آماده میزبانی از عزاداران در تاسوعا و عاشورای حسینی است | خدمات شهری در آماده‌باش کامل افزایش سرویس‌دهی خط ۳ مترو مشهد در روز‌های تاسوعا و عاشورای حسینی (۱۴ و ۱۵ تیر ۱۴۰۴) ویدئو| تصاویر تکمیلی از لحظه تکان دهنده اصابت پرتابه های رژیم صهیونیستی در تجریش تهران افزایش ساعات ارائه خدمات در پارکینگ‌های مشهد در تاسوعا و عاشورای حسینی حجره‌های بازار رضا‌ (ع) مشهد همچنان میزبان یک پیشه تاریخی است | گل کاشتن روی مخمل‌های محرمی تمهیدات ترافیکی مشهد در روز‌های تاسوعا و عاشورای حسینی (۱۴ و ۱۵ تیر ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

شهردار مشهد مقدس: باید ذهنیت جامعه درباره فرزندآوری تغییر کند | کاهش ۵ درصدی طلاق و آغاز پویش «قدم نورسیده» در مشهد

  • کد خبر: ۳۳۳۷۴۰
  • ۳۰ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۱:۳۷
شهردار مشهد مقدس: باید ذهنیت جامعه درباره فرزندآوری تغییر کند | کاهش ۵ درصدی طلاق و آغاز پویش «قدم نورسیده» در مشهد
شهردار مشهد مقدس گفت: باید توجه داشت که جوان‌سازی جمعیت تنها با مشوق‌های اقتصادی و مادی محقق نمی‌شود؛ آنچه بیش از همه مهم است، تغییر ذهنیت خانواده‌ها، به‌ویژه زوج‌های جوان است.

محمدرضا قلندرشریف امروز (۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) در حاشیه همایش «همه برای ایران جوان» که با محوریت جوانی جمعیت، در تالار شهر مشهد برگزار شد، در گفت‌و‌گو با خبرنگار شهرآرانیوز، با اشاره به چالش جدی پیری جمعیت در سطح ملی، اظهار کرد: این موضوع فقط مختص یک شهر یا استان خاص نیست، بلکه به یک بحران ملی تبدیل شده که ریشه آن به سیاست‌های دهه ۷۰ برمی‌گردد؛ سیاست‌هایی که بدون مطالعه دقیق و به‌صورت همگانی اجرا شد و امروز، پس از گذشت بیش از سه دهه، آثار منفی آن به‌وضوح نمایان شده است.

وی افزود: در آن زمان شاید برخی اقتضائات باعث اتخاذ چنین‌تصمیماتی شد، اما واقعیت این است که آن اقدامات بدون برنامه‌ریزی علمی و آینده‌نگرانه انجام شد. امروز، همان اشتباهات موجب حرکت جامعه به سمت سالخوردگی و کاهش نیروی انسانی جوان و پویا شده است.

 لزوم اصلاح سیاست‌ها و تغییر نگاه اجتماعی

شهردار مشهد ادامه داد: خوشبختانه در سال‌های اخیر، سیاست‌های کلان نظام در این حوزه تغییر کرده و رویکرد مثبتی در حال شکل‌گیری است. اما باید توجه داشت که جوان‌سازی جمعیت تنها با مشوق‌های اقتصادی و مادی محقق نمی‌شود؛ آنچه بیش از همه مهم است، تغییر ذهنیت خانواده‌ها، به‌ویژه زوج‌های جوان است. اگر این نگاه تغییر نکند، دستاورد چشمگیری حاصل نخواهد شد.

او تأکید کرد: البته سیاست‌گذاری‌ها و قوانین نیز در این مسیر بی‌تأثیر نیستند و باید حمایتگر این تغییر نگاه باشند.

اقدامات شهرداری مشهد درراستای سیاست‌های جمعیتی

قلندرشریف با اشاره به اقدامات شهرداری مشهد در زمینه تشویق فرزندآوری گفت: درراستای تحقق سیاست‌های کلی نظام، شهرداری مشهد اقداماتی را در دو بُعد درون‌سازمانی و برون‌سازمانی آغاز کرده است. در حوزه کارکنان شهرداری، بسته‌های تشویقی، مصوبات حمایتی، تسهیلات رفاهی و نگاه سرانه‌محور در تخصیص امکانات، در دستورکار قرار گرفته است.

وی افزود: در بخش فرهنگی و اجتماعی نیز، برنامه‌های متعددی برای تقویت بنیان خانواده و تشویق به فرزندآوری طراحی و اجرا شده است. ازجمله آن می‌توان به باشگاه «باهم» اشاره کرد که با هدف کاهش طلاق بین زوج‌های جوان راه‌اندازی شد و به نتایج قابل‌توجهی هم رسید. آمار‌ها نشان می‌دهد در سال ۱۴۰۳ نسبت‌به ۱۴۰۲، شاهد کاهش ۵ درصدی طلاق و افزایش ازدواج در مشهد بوده‌ایم که این دستاورد قابل‌توجهی است.

 پویش «قدم نورسیده»، گامی نو در مسیر افزایش جمعیت

شهردار مشهد در ادامه گفت: اکنون این تجربه موفق در قالب پویش جدیدی با عنوان «قدم نورسیده» ادامه یافته است. هدف این پویش، ترغیب و حمایت از همه خانواده‌ها، چه جوان و چه میانسال، برای فرزندآوری است. این طرح با مشارکت دستگاه‌ها، نهاد‌های فرهنگی، مشاورین آستان قدس رضوی و همراهی مردم اجرایی خواهد شد.

 نقش رسانه‌ها و تبلیغات شهری در اصلاح نگاه عمومی

شهردار مشهد با تأکید بر اهمیت رسانه‌ها در تغییر نگرش عمومی نسبت‌به خانواده پرجمعیت گفت: در دهه ۷۰، پوستر‌ها و پیام‌های تبلیغاتی نقش مهمی در کاهش جمعیت ایفا کردند. حالا هم باید از همین ابزار برای اصلاح این مسیر استفاده کنیم. صداوسیما، تبلیغات محیطی، فیلم‌ها، سریال‌ها و حتی بیلبورد‌های شهری می‌توانند با نمایش خانواده‌های پرجمعیت، به‌صورت غیرمستقیم و مؤثر بر ذهن مخاطب تأثیر بگذارند.

قلندرشریف همچنین تأکید کرد: باید تصویری از خانواده پرجمعیت به عنوان خانواده‌ای موفق، پویا و مطلوب در ذهن مردم نهادینه شود؛ همان‌طورکه سیاست‌های دهه ۷۰ چنین‌تصویری از خانواده کم‌جمعیت ساختند. حالا باید جهت‌گیری تبلیغات عمومی تغییر کند.

 امید به قدردانی نسل‌های آینده از تصمیمات امروز

وی در پایان خاطرنشان کرد: سیاست‌های حوزه جمعیت، بلندمدت هستند و آثارشان پس از چند دهه مشخص می‌شود. امیدواریم که ۳۰ سال بعد، مردم و مدیران کشور قدردان تصمیمات امروز باشند و بگویند که مدیران این دوره اشتباهات گذشته را اصلاح کردند و در مسیر اصلاح سیاست‌های غلط پیشین، گام‌های مؤثری برداشتند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->